Let’s talk about the future, let’s talk about sex

Dat is ons devies, want wij zijn ervan overtuigd dat het doorbreken van het taboe rondom seks, leidt tot het maken van meer duurzame keuzes ten aanzien van hoe de toekomst van seks er voor jou uit zal zien.  Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zijn allebei niet belast met een enorm gevoel van schaamte als het op het onderwerp seks aankomt. ( nee duh, anders had je dat boek niet geschreven) Maar toch, ook wij worden wel eens overvallen door een ongemakkelijk stilte als we ons boek vermelden in een zakelijk gesprek, of wanneer we een enorm ongepaste vraag van een journalist op ons afgevuurd krijgen, omdat deze het boek als de ultieme aanleiding ziet om in ons seksleven te duiken. Wij kunnen misschien wat minder last hebben van gene, maar seks blijft een onderwerp dat omringd is met kwetsbaarheid en taboe.

Daarom nodigden we tijdens de boeklancering Liliana Brenninkmeijer uit, om met ons on stage te praten over hoe je nou over seks praat. Ze had twee geweldige tips die we jou niet willen onthouden. Immers onze oproep is dat jij ook het gesprek aangaat over de toekomst van seks. Liliana is business developer van het geweldige merk Lelo, de ‘rising star’ in de condoommarkt maar ook ontwikkelaar van de prachtige “erotic luxury toys” die je misschien wel eens hebt gezien. Liliana: “Als je voor een sekstoymerk werkt, is iedereen eigenlijk altijd gelijk geïnteresseerd in wat je doet. Als ik op een feestje ben en mensen krijgen lucht van het bedrijf waar ik voor werk dan staat er vrijwel direct een kring om mij heen. Super leuk want mensen zijn nieuwsgierig en willen het er stiekem best over hebben. Ik weet inmiddels hoe ik dit soort gesprekken op een goede manier kan sturen”

1) Behandel seks met humor

Een goeie grap haalt per direct te angel uit het gesprek. Door te laten merken dat je seks luchtig kan houden voelen mensen zich sneller op hun gemak. Onze ervaring is bovendien ook dat humor, enorm veel creativiteit oproept. Out-of-the-box denken is een must als het over de toekomst hebt. Vaak nemen toekomst trends een onverwachte wending en het vereist de nodige humor om dat vooraf te kunnen verzinnen.

2) Stel de vraag terug

Als het gesprek ‘awkward’ wordt, door een vraag of een opmerking die je te persoonlijk of kwetsend vindt, dan is de ultieme manier om daarmee om te gaan door een vraag terug te stellen. Denk bijvoorbeeld aan: ” hmm dat is interessant dat je dat zegt, hoezo zeg je dat op die manier? Waar komt die opmerking vandaan? Waarom interesseert jou dat eigenlijk?” De wedervraag kent vele varianten en kan het gesprek een open en nieuwe wending geven zonder oordeel.

Lelo vulde de goodiebags van onze gasten op de Holy Fuck lancering en we konden ook nog een supersonische cruiser verloten. Thanks dames van Lelo, we kijken uit naar een verdere samenwerking. Op naar de toekomst van sex.